“Kinderen hebben niet om een scheiding of problemen tussen de ouders gevraagd en kunnen er wel veel last van hebben. Ik vind het belangrijk bij het behandelen van zaken ook oog te hebben voor hun belangen.”

Linda Lesmeister

Advocaat & Mediator

  • Strafrecht 100% 100%
  • Familierecht 100% 100%
  • Jeugdrecht 100% 100%
  • Erfrecht 100% 100%

Over Linda Lesmeister

Linda Lesmeister is sinds 2003 werkzaam als advocaat in Almere. Zij is ook mediator. Haar specialisatie ligt op het gebied van het personen- en familierecht, het jeugdrecht en het (jeugd)strafrecht.

Expertises

Zij is aangesloten bij de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediator (VFAS), de Vereniging Nederlandse Jeugdrecht Advocaten (VNJA), de Mediators Federatie Nederland (MfN) en wordt regelmatig door de rechtbank benoemd tot bijzonder curator.

Het bewaken van de belangen van kinderen heeft haar prioriteit in zaken waar het gaat om echtscheiding, verdeling van de zorg- en opvoedingstaken (omgang), maar ook indien minderjarigen onder toezicht worden gesteld, uit huis worden geplaatst of in aanraking komen met politie of justitie.

Medio 2015 heeft zij zich aangesloten bij GCM Advocaten. Binnen dit kantoor oefent zij voor eigen rekening en risico haar advocatenpraktijk uit.

Rechtsgebiedenregister

Linda Lesmeister heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Erfrecht
– Personen- en familierecht (bijzondere curator, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, jeugdbeschermingsrecht,   medation, ouderschap en erkenning)
– Strafrecht (Jeugdstrafrecht)
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Linda Lesmeister
Groen Caubo Montessori advocaten
Randstad 22-143
1316 BW Almere
036-5486110
lesmeister@gcmadvocaten.nl

Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.