Mediation

Mediation is in Nederland een frisse methodiek om conflicten snel en duurzaam op te lossen. Onder begeleiding van een mediator gaan partijen met elkaar om de tafel. Het conflict wordt besproken, de achterliggende zorgen en belangen worden onderzocht en er wordt samen naar een oplossing gezocht. Deze oplossing wordt vervolgens in een overeenkomst vastgelegd.

Mediations kennen doorgaans een grote slagingskans. De procedure is daarnaast sneller en meestal veel goedkoper dan procederen bij de rechter. Aan het eind van een procedure bij de rechter is er één partij teleurgesteld. Bij een geslaagde mediation zijn beide partijen opgelucht en tevreden. Mede om die reden hebben er de afgelopen jaren verschillende initiatieven vanuit de overheid plaatsgevonden om mediation te bevorderen.

Bij ons kantoor werkt inmiddels een drietal advocaat-mediators. Ada Montessori en Linda Lesmeister zijn al jarenlang als VFAS- en MfN mediator werkzaam op het gebied van het familierecht. Marcel Groen doet naast arbeidsrechtelijke mediations, ook bemiddelingen op het gebied van zakelijke en ondernemingsrechtelijke kwesties.

Mediation wordt in toenemende mate ingezet als middel om conflicten op te lossen. Misschien ook iets voor u of voor uw organisatie? Wij maken graag vrijblijvend een afspraak.

Mediators

Ada Montessori

Advocaat & Mediator

Marcel Groen

Advocaat & Mediator

Linda Lesmeister

Advocaat & Mediator

Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.