“Het recht is continu in ontwikkeling; ik vind het belangrijk om als advocaat op de hoogte te blijven van die veranderingen en steeds te zoeken naar nieuwe juridische mogelijkheden.”.

Jan Kees van den Brink

Advocaat

  • Algemene Praktijk 100% 100%
  • Strafrecht 100% 100%
  • Familierecht 100% 100%

Over Jan Kees van den Brink

Jan Kees van den Brink studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Tijdens zijn studie liep hij stage bij het Openbaar Ministerie. Na zijn studie werkte hij op de sectie Strafrecht en Criminologie van de VU en deed hij onderzoek voor het Centrum voor Politiewetenschappen. Sinds 2003 werkt Van den Brink als advocaat in Almere en heeft zich sindsdien ontwikkeld als allround advocaat.

Binnen GCM Advocaten oefent hij voor eigen rekening en risico zijn advocatenpraktijk uit.

Expertise

Van den Brink is erkend strafrechtspecialist en specialist op het gebied van het jeugd(straf)recht. Hij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (www.nvsa.nl), de Vereniging Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (www.vnja.nl) en lid van de Vereniging van Familie en Jeugdrecht (www.fjr.nu).

Rechtsgebiedenregister

Van den Brink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht (Internationaal Strafrecht, Jeugdstrafrecht, Militair strafrecht, TBS, Uit- en overleveringszaken)
  • Personen en Familierecht (Omgangsregelingen, Gezag, Jeugdbeschermingsrecht, Ouderschap en erkenning)
  • Algemene praktijk (Burgerlijk recht, Strafrecht, Bestuursrecht)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Jan Kees van den Brink
Groen Caubo Montessori advocaten
Randstad 22-143
1316 BW Almere

036-5486118 / +31624575186
vandenbrink@gcmadvocaten.nl

Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.