“Scheiden is voor alle betrokkenen vaak een uitermate stressvolle periode. Mensen daar op een rustige manier en zonder kleerscheuren doorheen loodsen is voor mij altijd weer de uitdaging!”.

Ada Montessori

Advocaat & Mediator

  • Familierecht 100% 100%
  • Mediation 100% 100%

Over Ada Montessori

Ada Montessori (1956) studeerde aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Groningen en werkt sinds 1980 in de rechtshulp. In 1999 was zij een van de oprichters van Groen Caubo Montessori advocaten.

Expertises

Ada Montessori is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en behandelt familiezaken, zowel als advocaat als als mediator. Zij is sinds 2003 lid van de Vereniging Advocaat Scheidingsmediators (vFAS) en als registermediator aangesloten bij het Mediatorsfederatie Nederland(MfN). In het kader van Mediation naast rechtspraak verricht Ada Montessori regelmatig bemiddelingen op verwijzing van de rechtbank. Ook wordt zij door de rechtbank regelmatig benoemd tot bijzonder curator in afstammingszaken, om de minderjarige in rechte te vertegenwoordigen.

Rechtsgebiedenregister

Ada Montessori heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Personen- en familierecht (bijzondere curator, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, mediation, ouderschap en erkenning).
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Ada Montessori
Groen Caubo Montessori advocaten
Randstad 22-143
1316 BW Almere
036-5486110
montessori@gcmadvocaten.nl

Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.